Praatavond 11 juni 2018.

Op de Praatavond van 11 juni melde zich een nieuw lid in de persoon van Stef de Graaff uit Budel. We hadden Stef ontmoet op Double Classics in Budel op 9 juni. Na dat gesprek en een extra aanmoediging van Simon Brugmans, besloot Stef zich te komen inschrijven op de Praatavond, waarvan akte. Steff is in het bezit van een prachtige blauwe Chevrolet Bell Air uit 1957. Opvallend de twee Cubaanse vlaggetjes op de achteruit, dit vanwege zijn persoonlijke band met dit land. Natuurlijk heten wij Stef van harte welkom in onze club en wensen hem vele gezellige Praatavonden en leuke toerritten.

Op tweede Pinksterdag hebben wij onze tweede rit gereden in Overloon. Rituitzetter Loet van Dijk had een prachtige rity uitgezet door Oost Brabant en Limburg en zelfs een klein stukje Duitsland. Gestart en gefinished werd bij "De Leuke Broeders" in Overloon. Waar we bij terugkomst werden ontvangen met life muziek, de daar spelende band had een leuk repetoir dat de meeste van ons prima beviel. Een groot aantal leden trakteerden zichzelf op een prima maaltijd bij deze bijzondere locatie.

Koffie, Kletsen & Klassiekers' eerste uitgave van 2018 werd gehouden onder tropische omstandigheden. Waarschijnlijk was dat de reden voor minder deelnemers en bezoekers. Zoals altijd was het weer echt gezellig met zo'n 60 deelnemende voertuigen. Ook een groot aantal O.T.V.-ers als vrijwilligers en bezoekers stonden garrant voor een gezellige avond.

Ook Double Classics op zaterdag 9 juni, mocht zich weer verheugen op een ruime O.T.V. deelname. Onder goede weersomstandigheden werden inmiddels voor de vijfde keer de inwoners van Zorgcentrum Mariënburght uit Budel op een mooie tocht getrakteerd. Zowel voor bewoners, begeleiders en oldtimerchauffeurs was weer alles tot in de puntjes verzorgd. Leden van diverse motorclubs zorgden ook dit jaar voor begeleiding. Saillant detail, de burgemeester van Cranendonck, Henri de Wijkerslooth de Weerdesteijn was uitgenodigd om tijdens dit lustrum de start te verzorgen, echter als oldtimerbezitter besloot hij spontaan zelf deel te nemen met zijn Alfa Romeo.

Sinds de rit in Overloon zijn de gereden ritbeschrijvingen terug te vinden en te downloaden vanaf onze site. Als rituitzetters akkoord gaan, wordt hun rit op onze site geplaatst. Zij die om welke reden de rit niet hebben kunnen rijden, of zij die nog een keer willen overdoen, kunnen de ritten HIER downloaden.

Ted Lange heeft onz uitgenodigd om samen met de Historische Opelclub Nederland en ASC Boxmeer een rit te rijden. Start in Sambeek, bij de Familie Lange. Vanaf 10:30 uur is de inloop met koffie, thee en iets lekkers aan de Grotestraat 97 te Sambeek, om ongeveer 11:30 uur zullen we starten vanaf dezelfde locatie. Deelname aan deze rit is geheel gratis, aan het eind van de tocht zijn een aantal prijzen te verdelen. Deze rit is in overeenstemming met de wens van veel leden om ritten te combineren met andere clubs.

Op 22, 23 en 24 juni wordt de O.T.V. Driedaagse gereden. De organisatie hiervan is in handen van Eric & Henny Kuepers samen met Frits van Cranenbroek. Van dit evenement wordt later in de Nieuwsbrief en deze site verslag gedaan.


 

Praatavond 14 mei 2018.

Hieronder een korte samenvatting van datgene dat besproken is op de Praatavond van 14-05-2018.

Op de Praatavond van 12 maart deed Harold Knapen een oproep om deel te nemen aan een Oldtimertoerrit in Asten waarvan de opbrengst ten goede kwam aan de stichting Make a Memory. Deze rit heeft op 22 april plaats gehad. De opkomst was erg goed te noemen. Harold koppelde aan ons terug dat deze toerrit maar liefst € 925.00 heeft opgebracht voor de stichting.

Op 28 mei as. vindt weer voor de eerste keer in 2018 Koffie, Kletsen & Klassiekers plaats. U wordt van harte uitgenodigd deel te nemen aan dit gezellige evenement. Meer informatie vindt u HIER

Frank Sanders van KansPlus Asten Someren had een heel pakket met Opel folders en dergelijke beschikbaar gesteld. Hiervoor was grote belangstelling. De Opel liefhebbers onder ons hebben weer iets kunnen toevoegen aan hun verzameling.

Eric Kuepers en Frits van Cranenbroek presenteerden het uiteindelijke programma voor de Driedaagse 2018. Leden die hebben ingeschreven voor dit evenement krijgen binnenkort persoonlijk programma en verdere informatie per mail; toegestuurd.

De O.T.V. Enquête 2018. Er zijn 131 formulieren verstuurd of uitgereikt aan de leden. Hiervan kwamen 45 exemplaren ingevuld retour, een percentage van 35, waarmee het bestuur dik tevreden was. Belangrijke conclusies uit de enquête: De leeftijd van de auto's waarmee deelgenomen mag worden aan onze activiteiten blijft gehandhaafd op de huidige norm, dus voertuigen t/m 31-12-1969. Leden zijn over het algemeen tevreden over de Praatavonden, ritten, uitstapjes, De Platte Vonder website en Nieuwsbrief
Een groot aantal leden heeft ook aangeboden indien nodig graag medewerking te verlenen aan zaken zoals uitstapjes, website en nieuwsbrief. Mensen die medewerking hebben toegezegd worden persoonlijk benaderd. Men is ook positief over het organiseren van een paar ritten per jaar met andere clubs. Ook dit gaat vormgegeven worden.

Rondvraag. Twee items. Vraag Ben en Jan van Bruggen waarom onze rit van 18 juni samenvalt met de oldtimerrit van "Zijtaart biedt meer" Antwoord: Onze rit is naar 18 juni verzet i.v.m. de Driedaagse 2018. Zij die hier niet aan deelnemen kunnen toch inschrijven voor "Zijtaart biedt meer".
Vraag van Toon Bergerhof. Op 24 juni vinden in Mierlo de Kersenfeesten plaats met de inhuldiging van de Kersen Koningin. Voor de optocht van dit evenement is men nog op zoek naar een aantal oldtimers. Wil je meer informatie stuur dan een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Na de rondvraag werden we door Sjuul Bernardus getrakteerd op een interessante fotoreportage van zijn bezoek Praags Museum voor Techniek. Hierbij werden juweeltjes uit de Oost Europeese autohistorie getoond. Erg interessant, daarom dank aan Sjuul. Meer weten over dit museum? Klik HIER