Activiteiten georganiseerd door leden

Koffie, Kletsen & Klassiekers
double classics Budel
KansPlus Asten Someren Deurne

Naast deelname aan de O.T.V. activiteiten, organiseren een aantal leden oldtimer gerelateerde evenementen.
Hierbij verlenen veel OTV-ers hun medewerking. O.T.V. Brabant Limburg draagt deze initiatieven een warm hart toe
en ondersteunt waar mogelijk deze activiteiten.
Koffie, Kletsen & Klassiekers iedere vierde maandag van de maand van april tot en met augustus

Koffie, Kletsen & Klassiekers is een initiatief van de O.T.V.-leden Peter van Hout, Stefan v.d. Kampen en Harry Muyen en vele anderen . Het evenement wordt van harte ondersteund door onze club. Wat begon als een bijeenkomst van enkele oldtimers, is inmiddels uitgegroeid tot een oldtimer evenement met honderden deelnemers. Het betreft hier voertuigen met twee tot wel twintig wielen. Dus van fietsen, bromfietsen, personenauto's, tractoren en trucks. K,K & K wordt gedurende de zomer georganiseerd op de vierde maandag van de maanden april tot en met augustus.
Het festijn voor liefhebbers van oude voertuigen vindt plaats aan op het terrein aan de Lierweg in Someren-Eind, je kunt jezelf en oldtimer aanmelden vanaf 17:00 uur.

klik op de foto's onder om deze te vergroten

Double Classics

Al in 2014 organiseerden de OTV-leden Toon van Cranenbroek, Frits van Cranenbroek en Simon Brugmans voor de eerste keer “Double Classics”, een toertocht met oldtimers van bouwjaar 1970 of ouder, speciaal voor bewoners van Zorgcentrum Mariënburght te Budel.
Doelgroep zijn hoogbejaarde bewoners van het zorgcentrum, vooral die bewoners die eenzaam zijn, soms beginfase van dementerend, maar ook die eenzaam zijn, geen of weinig  familie hebben, en die bijna niet meer de deur uitkomen.

De organisatie van de toertocht berust geheel bij genoemde OTV-leden en werkt daarbij nauw samen met de organisatie van het zorgcentrum. Voor de rit wordt elk jaar vergunning aangevraagd bij de betrokken gemeenten en we houden ons altijd aan de voorwaarden van diverse vergunningen. De rit voert steeds over verharde wegen. Het zorgcentrum zorgt voor de aanwijzing van de deelnemers en hun de begeleiding. Ook zorgt het centrum voor een kleine lunch vooraf, een natje en droogje onderweg op de pauzeplaats en voor een gezellige afsluiting na afloop.

 

De toertocht loopt altijd min of meer door de omgeving en voert langs punten die voor de meeste deelnemers herkenbaar zijn vanuit hun verleden. De rit bestaat altijd uit 2 delen van ieder 25 a 30 km en duurt maximaal 2x een uur, met daartussen een pauze van ongeveer 1 uur. Het aantal deelnemers varieert tussen de 20 en 30 voertuigen, waarvan enkele als reserve. Er wordt niet harder gereden dan ca 30 km binnen de bebouwde kom en 50 km buiten de bebouwde kom. Er wordt gereden “in colonne”, d.w.z. alle oldtimers en hun begeleiders rijden achter elkaar. Het verkeer wordt geregeld door aangewezen en daartoe bevoegde herkenbare verkeersregelaars op motoren.

 

In 2019 vond de 6e Double Classics plaats. In eerdere edities reden een aantal jaren ook Belgische bewoners van het Sint-Jan Berchmanstehuis uit Hamont (B)  en een aantal Belgische oldtimers mee.  De organisatie en vergunningen in combinatie van Nederland en België bleek uiteindelijk toch een erg moeilijke opgave. Daarom rijden we nu puur nog met bewoners van een Nederlandse zorgcentrum. Vanwege corona zijn de edities van zowel 2020 als van 2021 helaas niet doorgegaan.

Hopelijk laat het niet te lang op zich wachten dat we weer met de oudjes kunnen rijden. Want het is voor hen een onvergetelijke dag. En de oldtimerrijders ervaren een grote dankbaarheid en kunnen steeds terugzien op een ook voor hen bijzonder en leuke rit.

KansPlus Jaarlijkse Playbackshow

KansPlus is een belangennetwerk dat zich inzet voor een goed leven van de mens met een verstandelijke beperking. Zij zijn de grootste organisatie die zich inzet voor de belangen van mensen met een verstandelijke beperking. KansPlus streeft naar een waardevol leven voor mensen met een verstandelijke beperking. De kwaliteit van leven staat centraal en de eigen mogelijkheden dienen ten volle benut en ontwikkeld te worden.
KansPlus Asten-Someren-Deurne is een van de afdelingen van de landelijke vereniging KansPlus.

KansPlus Asten-Someren-Deurne organiseert ieder jaar een playback wedstrijd. Na een voorronde op soos “Den Dissel” worden door de jury ongeveer 15 deelnemers geselecteerd. Zij nemen deel aan de grote finale van de playbackwedstrijd

Deze  grote finale vindt plaats in Partycentrum “Centraal” in Someren. Voorafgaand aan de finale worden de artiesten geschminkt en van passende kleding voorzien. Hierna wordt elke “act” afzonderlijk in een van onze O.T.V. oldtimers, als echte vips rondgereden door de woonkernen van Someren en Asten. Binnen de O.T.V. wordt dit sedert een aantal jaren verzorgd door Willem Bakker en Theo Verstappen. Hierbij worden zij, al jaren, geholpen door M.T.C. De Happy Drivers. Deze motor toerclub zorgt voor de afzetting van kruisingen, rotondes e.d. zodat de oldtimers met hun “vips” aan boord veilig op de plaats van bestemming komen. Daar worden de deelnemers met alle egards ontvangen. Denk hierbij aan, pers, beveiliging, een videoteam en natuurlijk publiek.
Een geweldig evenement ieder jaar weer, waarbij wij als de O.T.V. letterlijk met liefde en plezier graag onze medewerking aan verlenen.